3 in het oog springende gezondheidscampagnes: een korte voorstelling - Deel 2

Gezondheidsbevordering leeft in Vlaanderen. Heel wat mensen en organisaties gaan elke dag voluit voor de gezondheid van anderen. De meest uiteenlopende campagnes zien het daglicht. Wij presenteren je er nogmaals drie.

NokNok

1 op 3 jongeren zegt vaak droevig, bedrukt of ongerust te zijn. Anne Verlinden van het Vlaams Instituut Gezond Leven en jongerenlijn Awel geven hen een serieuze oppepper. Hun online coaching platform helpt jongeren zelf hun mentale veerkracht versterken. Met een zelftest, gepersonaliseerd advies en interactieve oefeningen winnen jongeren aan inzicht en skills. De samenwerking met online influencers moet helpen het onderwerp uit de taboesfeer te krijgen. “Sommige dagen voel ik mij gewoon een worst met een pet op…”. Ja, wie niet? 😬

 
 

Schouderklopje

Belgen beschermen zich niet altijd tegen de gevaren van de zon. Stichting tegen Kanker en de Vlaamse overheid ondernemen actie. Het is simpel: je kan het risico op het huidkanker sterk verminderen met 3 eenvoudige maatregelen. Herinner mekaar daaraan met 3 schouderklopjes. En ja: een schouderklopje geef je best voordat iemand verbrand is 🔥.

 
 

Vegetables are the new sneakers

Slechts 3 procent van de millennials verorbert dagelijks de aanbevolen hoeveelheid groenten om gezond te blijven. Het is niet altijd nodig om het woord ‘gezondheid’ in de mond te nemen om een gezond gedrag te promoten. Thaïs Mees van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) vertelt millennials zonder verder gelul dat groenten eten eenvoudig en funky is. Met de easy recepten en de 21 video’s met tips & tricks zijn ze meteen vertrokken.

 
 

Hoe meer mensen de campagnes kennen, hoe beter voor onze gezondheid. Spreek erover!

Nog meer? Eerder stelden we al drie andere gezondheidscampagnes voor.

Bart Dijckmans
Coördinator & founder CAST