4 manieren waarop ziekenhuizen video inzetten

Vele ziekenhuizen spreken hun patiënten toe met video. Hoe doen ze dat juist? Welke functies geven ze aan video? Wij keken eens rond en maakten een kort overzicht.

Patiënten voorbereiden

Patiënten zijn wat geruster als ze weten hoe hun bezoek of behandeling exact gaat verlopen. AZ Delta weet dat en vertelt patiënten wat ze kunnen verwachten voor, tijdens en na een ingreep aan de schouder.

 
 

Een arts voorstellen

Patiënten weten graag op voorhand bij wie ze terecht gaan komen. Hoe stel je een arts beter voor dan met een spontane video? Het creëert meteen een gevoel van vertrouwen. Het Nederlandse ziekenhuis Bernhoven deed het voor.

 
 

Successen presenteren

Patiënten zijn gerustgesteld als ze zien dat andere patiënten goede ervaringen hadden. AZ Groeninge bracht daarom haar goede zorgen in beeld.

 
 

Unieke expertise uitspelen

Het ene ziekenhuis is het andere niet. De mondige patiënt wil de beste behandeling. Het Amerikaanse NewYork-Presbyterian zette haar unieke expertise in de kijker met deze geweldige animatievideo.

 
 

Ziekenhuizen gebruiken video om patiënten te ondersteunen, beleving te creëren, vertrouwen op te wekken en de band met de patiënt te versterken. Video is één van de elementen in een communicatiestrategie die tekst, beelden, audio en video samenbrengt. Iedereen houdt van video, niet? Het is een kwestie van prioriteiten bepalen en beslissen welke informatie op welke manier bij de patiënt te brengen.

Zag jij nog andere video’s van ziekenhuizen? Bezorg je ze ons?

Bart Dijckmans
Coördinator & founder CAST