Sneezz: het verhaal van onze samenwerking

Leen Limbourg, Robert Dekker en hun team helpen mensen met ademhalingsallergieën hun ongemak te managen. Hun app Sneezz monitort alles wat een allergie kan beïnvloeden, analyseert en geeft gepersonaliseerd advies. Samen ontwikkelden we een animatievideo om de werking en onderbouw van de applicatie voor te stellen aan gebruikers en andere stakeholders en hen te triggeren contact op te nemen. Ook online natuurlijk, maar vooral ook op hun stand van de beurzen waar het team regelmatig naartoe trekt.

 
We hadden een goed gevoel na onze eerste meeting met Bart.
— Leen Limbourg, Co-founder Sneezz
 

Leen en ik ontmoetten elkaar de eerste keer op een event van BlueHealth Innovation Center in Antwerpen. Een eerste kort gesprek leidde tot een uitgebreidere meeting op het kantoor van Sneezz in Aarschot. Daar keken we naar de doelstellingen en scope van de samenwerking. Ik herinner me goed het enthousiasme van Leen en Robert. Ik vertrok terug richting Antwerpen met een goed gevoel en een strakke deadline. We wilden de video namelijk voorstellen op Happy Aging Day op 17 oktober. Het klonk uitdagend, maar met een goede planning moest dat lukken.

 
Sneezz - stijl
 

Een week later gingen we echt van start. Onze designer Harm ging op zoek naar de juiste visuele stijl voor de video. En ik vertaalde de doelstelling in een lijst met sleutelwoorden. De Sneezz-app doet en kan zeer veel. Maar het is nooit de bedoeling om alles in een video te verwerken. We zijn selectief. Welke elementen dragen echt bij aan het bereiken van de doelstelling? Leen en Robert begrepen dat maar al te goed. We waren het snel eens.

Dan was het aan ons om de sleutelwoorden te vertalen in een storyboard. Leen en Robert gingen aandachtig om met onze eerste versie. Dat is goed. Het kan ons later veel tijd besparen. En zelfs met hun kritische blik, was de eerste versie bijna volledig raak. De belangrijkste stappen zijn eigenlijk op dit moment al gezet. Een video is er nog niet, maar de fundamenten zijn stevig gelegd.

 
Sneezz - storyboard
 

We waren het ondertussen ook eens over de visuele stijl: een mooie mix van optimisme en wetenschappelijkheid. Ook daarna ging het vlot. Het team van Sneezz volgde alles stipt op en gaf gerichte feedback in ons wekelijks gesprek. Onze copywriter Jill schreef het script uit. Onze stemacteur Jesse nam de voice-over op. Fragment per fragment kwam de video naar boven.

Jep. De video geraakte zonder problemen klaar voor de geplande lancering op Happy Aging Day. Een succes dus. En het werd zelfs nog beter voor Sneezz. Ze wonnen ook nog de Happy Aging Innovation Award.

 
Sneezz op Happy Aging Day 2019
 

Regelmatig stel ik mezelf de vraag: Wat maakt een samenwerking nu echt smooth?. Het is waarschijnlijk een beetje geluk, maar toch vooral een duidelijke planning, goede communicatie en echte aandachtigheid van alle betrokkenen. Dit was genieten. Thanks Leen en Robert. En proficiat met jullie award!

Bart Dijckmans
Founder & coördinator CAST

 

Team

  • Leen Limbourg & Robert Dekker (Sneezz) - idee, input & feedback  

  • Bart Dijckmans - inhoud & coördinatie

  • Jill Mathieu - script & story

  • Harm De Gruyter - design & animatie

  • Jesse De Reu - stem

Nog verhalen?

Lees ook over onze samenwerking met Naomy van Care-Free en met Olivier & zijn team van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.