Casestudie:
Vergeet dementie, onthou mens

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen
 

In het hier en nu leven, kan ook mooi zijn.

Olivier Constant van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen is een enthousiaste man. Zijn missie komt volledig tot uiting in de campagne Vergeet dementie, onthou mens.

Ons team ontwikkelde stap voor stap een animatievideo. Het doel? Professionals prikkelen en naar de campagnewebsite leiden.

Raak!
— Yvonne Dekkers, Zorginnovator

Samen met Olivier bakende Bart de scope en inhoud van de video af. Het resultaat was een selectieve lijst met sleutelwoorden: een ideaal vertrekpunt voor onze scriptwriter Jill. Zij pende het verhaal van ons personage ‘Louise’ neer in een eerste draft. Samen met Olivier en zijn team, enkele mantelzorgers en zelfs een aantal personen met dementie, itereerden we tot de tekst volledig raak was. Dan trokken we de studio in voor een stemopname met actrice Mieke De Groote.

Vergeet dementie, onthou mens - Stijl

Nu was het tijd voor wat magie van onze designer & animator Harm. Hij creëerde een gepaste grafische stijl, bracht alles samen in een storyboard en wekte dat tot leven. Na enkele drafts en feedbackmomenten was de video klaar om te schitteren.

Website - storyboard - marge - 2.jpg

Met trots lanceerde het Expertisecentrum Dementie haar campagne met lovende woorden van de doelgroep voor onze animatievideo. Gelukt! En of de video prikkelde.

Bedankt voor de samenwerking, Olivier!
Bart Dijckmans,
Coördinator & founder CAST

Heel erg mooi!
— Els Martens, Operationeel directeur Campus Dommelhof
 

Team

  • Olivier Constant & Jurn Verschraegen (Expertisecentrum Dementie Vlaanderen) - idee, input & feedback

  • Elena & Niek Bins (persoon met dementie), Ikuko & Geert Van Laer (persoon met dementie), Wim Van Loocke (mantelzorger) - input & feedback

  • Bart Dijckmans - inhoud & coördinatie

  • Jill Mathieu - script & story

  • Harm De Gruyter - design & animatie

  • Mieke De Groote - stem

De animatievideo met het verhaal van Louise is voor mij de ideale tool om het mission statement van onze campagne uit te dragen.
— Olivier Constant, Communicatiemanager Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Nog meer verhalen?

Lees ook over onze samenwerking op de campagnewebsite van Vergeet dementie, onthou mens of over onze samenwerking met Ellen & Karen van Kom op tegen Kanker en met Tineke & haar team van het Vlaams Instituut Gezond Leven.