Expertisecentrum Dementie Vlaanderen — het verhaal van onze samenwerking

 
 
In het hier en nu leven, kan ook mooi zijn.
— Louise, Persoon met dementie

Olivier Constant van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen is een enthousiaste man. Zijn missie komt volledig tot uiting in de campagne Vergeet dementie, onthou mens. Voor de lancering daarvan in 2018, ontwikkelde ons team samen met hem een korte animatievideo. Het doel? Professionals prikkelen en naar de campagnewebsite leiden.

Raak!
— Yvonne Dekkers, Zorginnovator

Samen met Olivier bakende ik de scope en inhoud van de video af. Het resultaat was een selectieve lijst met sleutelwoorden: een ideaal vertrekpunt voor onze scriptwriter Jill. Zij pende het verhaal van ons personage ‘Louise’ neer in een eerste draft. Samen met Olivier en zijn team, enkele mantelzorgers en zelfs een aantal personen met dementie, itereerden we tot de tekst volledig raak was. Dan trokken we de studio in voor een stemopname met actrice Mieke De Groote.

 
 

Nu was het tijd voor wat magie van onze designer & animator Harm. Hij creëerde een gepaste grafische stijl, bracht alles samen in een storyboard en wekte dat tot leven. Na enkele drafts en feedbackmomenten was de video klaar om te schitteren.

 
 

Met trots lanceerde het Expertisecentrum Dementie haar campagne. Lovende woorden van de doelgroep kwamen snel. Gelukt! En of de video prikkelde. Met een Engelstalige versie wist het Expertiscentrum Dementie internationale collega’s te inspireren, en dat zelfs tot in Japan.

Bedankt voor de samenwerking, Olivier!


Bart Dijckmans,
Coördinator & founder CAST

 
Heel erg mooi!
— Els Martens, Operationeel directeur Campus Dommelhof

Team

  • Olivier Constant & Jurn Verschraegen — Idee & suggesties

  • Elena & Niek Bins, Ikuko & Geert Van Laer, Wim Van Loocke — Feedback & suggesties

  • Bart Dijckmans — Inhoud & coördinatie

  • Jill Mathieu — Script & story

  • Harm De Gruyter — Design & animatie

  • Mieke De Groote — Stem

De animatievideo met het verhaal van Louise is voor mij de ideale tool om het mission statement van onze campagne uit te dragen.
— Olivier Constant, Communicatiemanager Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Ook zorgprofessionals informeren en sensibiliseren?

Contacteer Bart