Kom op tegen Kanker — het verhaal van onze samenwerking

Ellen Druyts en Karen Vandenplas van Kom op tegen Kanker zetten zich dagelijks in voor mensen met kanker. Samen ontwikkelden we in 2019 een animatievideo die sociaal werkers motiveert om financiële steun aan te vragen bij het Kankerfonds voor patiënten die het echt nodig hebben. Lees hier hoe het gelopen is.

“Ik kreeg meteen het gevoel dat er naar ons geluisterd werd. Maar ook niet zomaar: CAST adviseerde en samen hakten we de knopen door.
— Karen Vandenplas, Pers- en communicatiemanager Kom op tegen Kanker

Wat moet de doelgroep denken en doen na het zien van jullie video? Dat is altijd de eerste vraag die we stellen in een nieuwe samenwerking. Het antwoord kreeg ik deze keer van Ellen en Karen op het kantoor van Kom op tegen Kanker in Brussel.

 
 

Patiënten kunnen de financiële steun van het Kankerfonds niet zelf aanvragen. Dat doen sociaal werkers voor hen. Maar zij nemen die rol niet altijd meteen op. Ze kennen het Kankerfonds niet. Ze gaan ervan uit dat slechts een handvol patiënten in aanmerking komen. Of ze denken dat een dossier indienen zeer complex is. Dat is niet zo. Uit deze misvattingen kwam de kernboodschap van onze video voort.

Aan onze kernboodschap koppelden we een lijst met sleutelwoorden die onze copywriter Jill en ikzelf gebruikten om het script uit te schrijven. Na enkele herwerkingen waren we allemaal tevreden en kon Jesse zijn stem opwarmen om de voice-over op te nemen.

 
 

Dat was ook het teken voor onze designer en animator Harm om zijn stijlontwerpen en storyboard om te zetten in echte animatiebeelden. Enkele draftversies en feedbackrondes later stelden we de finale animatievideo enthousiast voor.

Kom op tegen Kanker plaatste de video op de website van het Kankerfonds en richtte de video tot de doelgroep via eigen nieuwsbrieven en die van partners.

Bedankt voor de samenwerking, Ellen en Karen!

Bart Dijckmans,
Coördinator & founder CAST

 

Team

  • Ellen Druyts & Karen Vandenplas — idee, input & feedback  

  • Bart Dijckmans — inhoud & coördinatie

  • Jill Mathieu — script & story

  • Harm De Gruyter — design & animatie

  • Jesse De Reu — stem

Ook een dienst voorstellen met animatievideo?

Contacteer Bart