Casestudie:
Gezonde School

Vlaams Instituut Gezond Leven
 

Tineke Vansteenkiste heeft prachtige ideeën over onderwijs en gezondheid. Bij het Vlaams Instituut Gezond Leven helpt ze al 6 jaar scholen hun leerlingen gezonde keuzes te doen maken.

Samen ontwikkelden we een animatievideo om stakeholders in scholen nieuwsgierig te maken naar de instrumenten van Gezonde School en hen de zeer leerrijke website te doen uitpluizen.

Gezonde School - CAST animatievideo

In een kick-off-gesprek zetten Tineke en Bart de doelstellingen scherp en brainstormden ze een lijst met sleutelwoorden bij elkaar. Dat was de basis voor het script. Een aantal drafts en feedbackrondes later knikte iedereen goedkeurend naar onze copywriter Jill. Zo, nu was het aan Elena en haar stem om hun ding te doen.

Website - storyboard - margin.jpg

In tussentijd ontwikkelde onze animator & designer Harm een storyboard en bestudeerde hij de zeer herkenbare huisstijl van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Daarna haalde hij zijn animatiekunsten boven. Ook in deze fase gaven Tineke en haar team regelmatig feedback. Harm werkte telkens bij. Na enkele rondes konden we de finale video presenteren.

Bedankt voor het mooie resultaat, Bart!
— Tineke Vansteenkiste, Senior stafmedewerker Vlaams Instituut Gezond Leven

Het Vlaams Instituut Gezond Leven gaf de video een plaats op de website van Gezonde School en in de slideshows die de experten gebruiken voor vormingen.

Bedankt voor de samenwerking, Tineke!
Bart Dijckmans,
Coördinator & founder CAST

 

Team

  • Tineke Vansteenkiste (Vlaams Instituut Gezond Leven) - idee, input & feedback

  • Bart Dijckmans - inhoud & coördinatie

  • Jill Mathieu - script & story

  • Harm De Gruyter - design & animatie

  • Elena Peeters - stem

Nog meer verhalen?

Lees ook over onze samenwerking met Olivier & zijn team van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en met Ellen & Karen van Kom op tegen Kanker.