Vlaams Instituut Gezond Leven — het verhaal van onze samenwerking

Tineke Vansteenkiste heeft prachtige ideeën over onderwijs en gezondheid. Bij het Vlaams Instituut Gezond Leven helpt ze al vele jaren scholen hun leerlingen gezonde keuzes te doen maken.

Samen ontwikkelden we in 2019 een animatievideo om stakeholders in scholen nieuwsgierig te maken naar de instrumenten van Gezonde School en hen de zeer leerrijke website te doen uitpluizen.

In een kick-off-gesprek zetten Tineke en Bart de doelstellingen scherp en brainstormden ze een lijst met sleutelwoorden bij elkaar. Dat was de basis voor het script. Een aantal drafts en feedbackrondes later knikte iedereen goedkeurend naar onze copywriter Jill. Zo, nu was het aan Elena en haar stem om hun ding te doen.

In tussentijd ontwikkelde onze animator & designer Harm een storyboard en bestudeerde hij de zeer herkenbare huisstijl van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Daarna haalde hij zijn animatiekunsten boven. Ook in deze fase gaven Tineke en haar team regelmatig feedback en werkte Harm telkens bij. Na enkele rondes konden we de finale video presenteren.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven gaf de video een plaats op de website van Gezonde School en in de slideshows die de experten gebruiken voor vormingen.

Bedankt voor het mooie resultaat, Bart!
— Tineke Vansteenkiste, Senior stafmedewerker Vlaams Instituut Gezond Leven
Bedankt voor de samenwerking, Tineke!
— Bart Dijckmans, Founder en coördinator CAST
 

Team

  • Tineke Vansteenkiste — idee, input & feedback

  • Bart Dijckmans — inhoud & coördinatie

  • Jill Mathieu — script & story

  • Harm De Gruyter — design & animatie

  • Elena Peeters — stem

Ook een educatief pakket voorstellen met animatievideo?

Contacteer Bart