Zipster — het verhaal van onze samenwerking

Stijn Coolbrandt is een geëngageerd ondernemer. Met Zipster wil hij zorgverleners, zoals huisartsen, helpen met het doorverwijzen van patiënten naar lokale welzijnsactoren. Samen ontwikkelden we een korte animatievideo om de waarde van het platform op een duidelijke en snelle manier te illustreren. Het was een ontwikkeling volgens ons standaardproces, maar we probeerden ook eens iets nieuws uit. Wat dat was, lees je hier.

Het eerste contact tussen Stijn en mij kwam tot stand via onze samenwerking met de Eerstelijnszones Antwerpen en de campagne Het Helpt. Vrij snel daarna zaten we met ons tweeën online samen voor een gesprek over ondernemen in de gezondheidszorg, de plannen met Zipster en de rol van de animatievideo. De toon was gezet, de start was gemaakt.

 
 
 
 

Het ontwikkelen van de animatievideo deden we zoals altijd stap voor stap: plan - script - storyboard - voice-over - illustratie - animatie & productie. En met iemand als Stijn, kan je ervan uitgaan dat dat zeer vlot zal verlopen. Stijn deed telkens duidelijke suggesties die we eenvoudig konden verwerken. Maar de hulp ging verder dan dat. Stijn componeerde zelfs zelf de achtergrondmuziek voor de animatievideo. En zo konden we een tweetal maanden later Stijn’s netwerk laten kennismaken met de animatievideo.

 
 
 
 

Nadien herwerkten we een aantal beelden van de animatievideo voor andere toepassingen, zo vind je ze nu ook terug op de website en op een reeks postkaartjes. Verder kunnen organisaties die Zipster implementeren, hun netwerk daarvan op de hoogte brengen met een gepersonaliseerde versie van de animatievideo. En dat is echt iets nieuws in onze service! Zo kunnen ze bijvoorbeeld werken met een video waarin we hun logo toevoegen, specifieke welzijnsorganisaties vermelden of lokale herkenningspunten visualiseren. De menukaart die we uitwerkten, geeft hen alle opties weer.

De animatievideo zit helemaal goed, vind ik. Of het personalisatieconcept ook gaat aanslaan, weten we nog niet. Daar schrijven we misschien later nog iets over.

Bedankt voor de vlotte samenwerking, Stijn!

Bart Dijckmans
Founder & coördinator CAST

 

Team

  • Stijn Coolbrandt — idee, input & muziek 

  • Bart Dijckmans — inhoud & coördinatie

  • Ilona lodewijckx — script & story

  • Oona Mäkelä – design & illustratie

  • Senne Marquenie — animatie

  • Nathalie Bay — stem

Ook een product voorstellen met animatievideo?

Contacteer Bart