Groepsaankoop Medische beeldvorming — Ons verhaal

Samen met 10 ziekenhuizen maakten we in de zomer van 2021 een korte animatievideo waarmee we patiënten willen voorbereiden op hun bezoek aan de dienst Medische beeldvorming. Dat was de opzet van onze tweede groepsaankoop. Hoe dat allemaal verlopen is, lees je hier.

Patiënten informeren, beter voorbereiden en hun bezoek aan onze dienst Medische beeldvorming comfortabeler en efficiënter doen verlopen.
— Jeanne Blancke, AZ Sint-Vincentius Deinze

Het waren Jeanne Blancke en Alize Buyle van AZ Sint-Vincentius Deinze die met het idee voor deze groepsaankoop naar ons kwamen. Wat gaat er juist gebeuren? Waarom kreeg ik de radioloog niet te zien? Wat gebeurt er met de beelden? Het zijn typische vragen van patiënten die we wilden beantwoorden met een animatievideo. Dat ook andere ziekenhuizen dat zagen zitten, wisten we al uit eerdere vragenlijsten. We lanceerden, met de steun van BlueHealth Innovation Center en In4care, en negen andere ziekenhuizen sloten zich bij ons aan.

 
 

Een ontwikkeling in groep is natuurlijk wat anders en uitdagender, maar de ervaring, de werkwijze en het enthousiasme van de betrokken ziekenhuizen uit onze eerste groepsaankoop rond de spoeddienst, gaf ons alle vertrouwen. In elke stap van de ontwikkeling deden wij een voorstel en gaven de ziekenhuizen feedback en suggesties via online vragenlijsten.

Een duidelijk, stap voor stap proces.
— Pieter-Jan Breyne, Jan Yperman Ziekenhuis

Zo gingen we samen, van het formuleren van onze doelstellingen, over het bepalen van de inhoud en de structuur, naar het script, de voice-over, het storyboard en … de animatievideo. Eén belangrijke stap kwam er dan nog bij: het personaliseren. Elk ziekenhuis kreeg een versie van de animatievideo met eigen logo en contactinformatie, aangepaste kledij-kleuren en beeldkleuren in de huisstijl van het ziekenhuis. 

Na al die stappen sloten we onze tweede groepsaankoop tevreden af. Een echt einde is het natuurlijk niet. Voor de patiënten van de dienst Medische beeldvorming is dit net het begin. Hopelijk kan de animatievideo hun bezoek comfortabeler en efficiënter maken. En ook deze samenwerking stopt hier niet. Er komt zeker nog een vervolg, daar zorgen we samen voor! 🌱

Bedankt iedereen en tot snel,

Bart Dijckmans
Founder & coördinator CAST

 

Team

Coördinatie & inhoud — Bart Dijckmans
Script — Jill Mathieu
Design & animatie — Harm De Gruyter
Stem NL — Elena Peeters
Stem ENG — Jesse De Reu
Stem FR — Nathalie Bay
Coördinatie vertaling — Ellen Oude Griep

Idee, feedback en suggesties —
A.S.Z. Aalst
-  Geraardsbergen - Wetteren — Dorien Buyst en Nico Van Weyenberg
AZ Alma — Ronnie Seger en Marc Van Hulle
az Glorieux — Tess Notebaert en Sofie Bertin
AZ Rivierenland — Sofie Vermeulen
AZ Sint-Vincentius Deinze — Alizé Buyle en Jeanne Blancke
Imeldaziekenhuis — Kathleen Vermeulen, Kathleen Francois, Thierry Aerts en Dorien Vandenberghe
Jan Yperman Ziekenhuis —  Pieter-Jan Breyne en Andreas Devos
OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove — Chris Van Raemdonck, Kris Vierendeels en Marc De Neef
Sint-Franciscusziekenhuis — Nele Sneyers, Katleen Van Uytsel en Dominique Vrancken
Ziekenhuis Geel —Josti Gadeyne en Natascha Van Roy

Nog meer weten over onze groepsaankopen?

Contacteer Bart of lees het verhaal van onze eerste groepsaankoop rond de werking van de spoeddienst!