Casestudie:
Kankerfonds

Logo - website.png
 

Ellen Druyts en Karen Vandenplas van Kom op tegen Kanker zetten zich dagelijks in voor mensen met kanker. Samen ontwikkelden we een animatievideo om sociaal werkers te motiveren financiële steun aan te vragen bij het Kankerfonds voor patiënten die het echt nodig hebben.

Wat moet de doelgroep denken en doen na het zien van de video? Dat is altijd de eerste vraag die we stellen in onze nieuwe samenwerkingen. Het antwoord kreeg ik deze keer van Ellen en Karen op het kantoor van Kom op tegen Kanker in Brussel.

Patiënten kunnen de financiële steun van het Kankerfonds niet zelf aanvragen. Dat doen sociaal werkers voor hen. Maar zij nemen die rol niet altijd meteen op. Ze kennen het Kankerfonds niet. Ze gaan ervan uit dat slechts een handvol patiënten in aanmerking komen. Of ze denken dat een dossier indienen zeer complex is. Dat is niet zo. Deze misvattingen vormden de kernboodschap van onze video.

Animatievideo Kankerfonds - Stijl

Aan onze kernboodschap koppelden we een lijst met sleutelwoorden die onze copywriter Jill en mezelf gebruikten om het script uit te schrijven. Na enkele herwerkingen waren we allemaal tevreden en kon Jesse zijn stem opwarmen om de voice-over op te nemen.

Dat was ook het teken voor onze designer en animator Harm om zijn stijlontwerpen en storyboard om te zetten in echte animatiebeelden. Enkele draftversies en feedbackrondes later stelden we de finale animatievideo enthousiast voor.

Kom op tegen Kanker plaatste de video op de website en verspreidde die via eigen nieuwsbrieven en die van partners.

Bart Dijckmans

 

Team

  • Ellen Druyts & Karen Vandenplas (Kom op tegen Kanker) - idee, input & feedback  

  • Bart Dijckmans - inhoud & coördinatie

  • Jill Mathieu - script & story

  • Harm De Gruyter - design & animatie

  • Jesse De Reu - stem